EN-KNAP koprodukcije
Mala Kline
SONG II
Trajanje: 53 minut
Datum: 23.12.2019 20:00
Center kulture Španski borci, Ljubljana
koprodukcija EN-KNAP
O predstavi
"Naj me poljubi s poljubi svojih ust—" (Visoka pesem, 1: 2)

jezik je eden
telo je eno
življenje je eno
en dotik
en poljub
en dih
samo en
samo ti
samo jaz
samo on
samo moja ljubezen
moja golobica
samo ena
samoSONG II je drugi del istoimenske trilogije, ki temelji na Visoki pesmi, enemu največjih mističnih besedil zahodne tradicije, ki je samo trajno iskanje odnosa z drugim. SONG II je komplementarno nasprotje prvemu delu trilogije. Poleg prvega SONGa, minimalistične koreografije za plesalko, ki je postavljena znotraj jasno začrtanega prostorskega diagrama in gledana iz razdalje, je drugi SONG vokalna kompozicija za moškega izvajalca, ki zahteva bližino, potopitev in domišljijo. Oba songa raziskujeta - vsak skozi drugačen medij - kako nas lahko jezik kot medij postavlja v odnos; z neimenljivim, telesom, prostorom, časom, občinstvom, in postane pesem.
Trilogija SONG je projekt o potencialih jezika, o tem, kaj jezik lahko je, kot prostor srečanja, empatije in resonance. Trilogija gradi jezike - skozi telo – ki jih je treba občutiti, da jih razumemo.

Koreografinja, plesalka in filozofinja Mala Kline, ki ustvarja hkrati v Sloveniji in Belgiji, je eno najprepoznavnejših koreografskih imen svoje generacije. Je izvrstna plesalka in performerka, katere obsežen mednarodno prepoznan koreografski opus zaznamuje metodološko natančno razvita plesna praksa. Njeno samostojno koreografsko delo vse od začetkov izhaja iz gradnje nenavadnih odrskih podob, ki nikoli ne preidejo na raven razvidnega in nedvoumno strukturiranega odrskega znaka, ampak prej ustvarjajo specifična, pomensko pretočna in potentna ozračja, sestavljena iz konsistentnih in metodološko natančno organiziranih koreografskih organizmov. Za svoje delo je prejela več nagrad, med drugimi Zlato ptico, več Povodnih mož ter nagrado Ksenje Hribar za koreografijo.
 
Ustvarjalci
Koncept in koreografija: Mala Kline
Kreacija in izvedba: Nicolas SImeha
Prostor in kostum: Petra Veber
Glasba in zvok: Nenad in Alan Sinkauz
Luč: Jaka Šimenc
Besedilo: Andreja Kopač
Pesmi: Tibor Hrs Pandur
Tehnična pomoč: Anže Kreč
Refleksija in ustvarjalni dialog: Hana Vodeb
Izvršna produkcija: Ajda Kline
Podpora: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo
Zahvala: Katja Smerdu, Parides, Gašper Puntar, Mesut Arslan

Produkcija: ELIAS 2069 in Mercedes Klein; koprod. Zavod EN-KNAP, Pekinpah, Platform 0090