Odrska produkcija
Miha Fras
Slika
Miha Fras
Slika
Miha Fras
Slika
Miha Fras
Slika
Miha Fras
Slika
Simone Sandroni, Lenka Flory
Nekje vmes
Datum: 26.11.2007
Stara mestna elektrarna, Ljubljana
O predstavi

Energetsko nabito predstavo, ki je sestavljena iz dveh delov: Zemlje in Neba, zaznamuje razpoznavna koreografska govorica Simoneja Sandronija in Lenke Flory – uveljavljenih koreografov in ustanoviteljev skupine Deja Donne.

Zemlja (Lenka Flory)

Majhen in utesnjen prostor. Ker si želijo pridobiti svoj prostor in status na Zemlji, so ljudje sumničavi, sprijeni, dominantni in opuščeni, uporniški, zavistni ter bojeviti. Ozirajo se proti nebu in hrepenijo po sreči.

"Nekega dne bomo odkrili, da to nismo mi, ampak neka druga oseba, namesto tiste, ki bi morala biti. Nekega dne se bomo upali odkriti in se z ironijo ozreti na podobo, ki smo ji nekoč rekli "jaz" - smejali se bomo njeni moči, zaupanju in resnici, njeni pristni naivnosti.

Zemlja je bitka, ki vključuje sprijenost, egoizem in osebno agresijo. Je kot srednjeveška farsa - borbe, spolnost in nobenega usmiljenja. Nobenih pozitivnih značajev. V teh situacijah si bizarne narcisoidne podobe, ki jih opazujemo, nabirajo moč s slo in željo po pozornosti. V neizrečenem, grenkem upanju se razkrije moralni paradoks naših teles - naša telesa so pregovorno ladje greha, a vendar so v svoji goloti in ranljivosti podobe nedolžnosti."

Nebo (Simone Sandroni)

Široko in brezmejno nebo. Ljudje iščejo drug drugega, da bi se rešili osamljenosti. Ko se najdejo, so sumničavi, sprijeni, dominantni in opuščeni, uporniški, zavistni ter bojeviti. Ozirajo se nazaj na Zemljo in hrepenijo po izgubljeni sreči.

"Namesto da bi leteli, kopljemo v hladno zemljo. še naprej padamo in verjamemo, da nam bo naše vplivanje na zemljo pomagalo prodreti vanjo in jo razumeti.

V nagonskem iskanju pravice smo našli krivce in videli, kako so zdrobili ogledalo naše zavesti, majhne, neizkušene in prestrašene.

To so bili tisti, ki smo jim prisluhnili, jih ubogali, kadar so nam ukazali, naj ne živimo, ampak delamo, naj ne poslušamo, ampak govorimo, da se zaščitimo z oklepom, ki je narejen iz NAS SAMIH, iz najtršega, najbolj plehkega materiala, ravno pravega, da nas zaščiti pred negotovostjo. Mraz nas je presenetil, v temi nismo več prepoznali drug drugega in postali smo sovražniki. Začeli smo se napadati z močjo strahu in panike ter z rezili brezbrižnosti.

Bili smo že tam, vendar smo se iskali drugje."

Ustvarjalci

Koncept in koreografija: Lenka Flory (Zemlja), Simone Sandroni (Nebo)

Ustvarjalci in izvajalci: Luke Dunne, Katja Legin, Tomáš Nepšinský, Ana štefanec, Ilkem Ulugün

Avtorska glasba: Luigi Ceccarelli, Gaetan van den Berg / Zvok: Raffaele Petrucci / Oblikovanje svetlobe: Anže Kreč / Oblikovanje prostora: Simone Sandroni, Lenka Flory / Oblikovanje Kostumov: Lavinia Cascone / Tehnično vodstvo: Anže Kreč / Tonski mojster: Matej Ocepek

Grafično oblikovanje: Novi Kolektivizem / Spremna besedila: Lenka Flory, Simone Sandroni / Ekg fotografije: Simone Sandroni, arhiv Zavoda En-Knap / Prevodi: Katja Veber / Umetniški direktor: Iztok Kovač / Izvršna producentka: Tina Dobnik

Produkcija: EN-KNAP / Koprodukcija: Deja Donne / Partner: Bunker, Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana

Medijski sponzor: Najdi.si / Medijski partner: TAM-TAM

Pogostitev: Guiseppe Art decor d.o.o.

Za pomoč in sodelovanje se zahvaljujemo: Stojan Pelko, Iztok Kovač, Miran Mohar, Darko Pokorn, Ervin Markošek, Tomaž Gorišek, Ana Rici, Marjana Tepina, Giulia Sandroni

S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, MOL – oddelek za kulturo