Otroci in mladina
EN-KNAPovo Gibališče
GIBALIŠČE – kjer se GIB...IŠČE
 
EN-KNAP-ovo gibališče so urice, ko skupaj s plesno pedagoginjo Katarino Barbaro Kavčič Popič skozi gib stopamo v čudoviti svet domišljije ter razširjamo svoja obzorja duha in telesa. Medtem, ko plešemo, ko se prepletamo, ko se ideje in razmišljanja krešejo, ustvarjamo tudi medsebojne vezi. Tako ustvarjamo vezivo, s katerim pletemo naše vsakdane in naše poti.

Prva spoznavna ura je za vse majhne in malo večje obiskovalce brezplačna. Toplo vabljeni!


GIBALIŠČE IGRIŠČE

Gibališče igrišče je namenjeno otrokom od 3. do 5. leta starosti, ki si želijo skozi gib stopiti v čudežni svet domišljije.
Domišljija, kot vreča brez dna – brezmejna, nam je pri uricah odskočna deska raziskovanja in iskanja gibanja ter otrokovega lastnega plesnega izraza.
Pri uricah spoznavamo in raziskujemo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Plesne principe otroci osvajajo preko vodenih improvizacij, igrivih iger, vodenih gibalnih nalog in kratkih plesnih motivov. Navdihe zanje pa črpamo iz pravljičnih zgodb, umetnosti, naravnih pojavov in našega vsakdanjega sveta. Na uricah svoja plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležimo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.


GIBALIŠČE RAZIŠČE


Gibališče razišče je namenjeno otrokom od 6. do 8. leta starosti, ki se želijo potepati po svetu plesa in domišljije.
Preko vodenih improvizacij, vodenih gibalnih nalog, tehničnih plesnih elementov, igrivih iger ter kratkih plesnih motivov in koreografij, otroci spoznavajo in raziskujejo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Vadbe so namenjene postopnemu spoznavanju osnov plesne kompozicije. Vse to je pa so le orodja za iskanje in raziskovanje lastnega načina gibanja, lastnega giba, viharjenja možganov in domišljije.
Navdihe za naše ustvarjanje črpamo iz umetnosti, naravnih pojavov in zgodb našega vsakdana. In na uricah plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležimo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.


GIBALIŠČE PLESIŠČE


Gibališče plesišče je namenjeno otrokom od 9. do 13. leta, ki želijo skozi gib spoznavati in krepiti svoje telo.
Na delavnici bomo, skozi učenje sodobnega plesnega besednjaka, spoznavali funkcionalnost telesa, njegovo individualnost in zmogljivost.
Delavnica sestoji iz učenja postavljenega plesnega materiala, ki krepi prilagodljivost in preciznost telesa ter metode improvizacije, skozi katero raziskujemo prostor okoli nas, vzpostavimo stik z drugimi plesalci, skupino ter odpiramo polja lastne domišljije, ki nas popelje v ustvarjanje individualnega gibalnega materiala.
Cilj delavnice je spodbudit otroke k gibanju in v njih prebudit željo po lastnem izražanju skozi gib.

__________________________
Pedagoginja: Katarina Barbara Kavčič Popič

Katarina Barbara se je kot otrok ukvarjala z gimnastiko, baletom in modern, sodobno plesno tehniko. Njeni kreativni začetki so se začeli v "bazi" Center Plesa Maribor, kasneje pa je izobraževanje nadaljevala na SEAD (Salzburg Academy of Dance) in ga leta 2014 zaključila kot diplomirana plesalka sodobnega plesa. Katarina je članica sodobne plesne kompanije Tovarishia Dance Company. Od leta 2016 deluje tudi kot pedagoginja pri Aerial Yoga Maribor. Kot plesalka je sodelovala s številnimi tujimi in domačimi koreografi, zadnja leta pa se posveča predvsem koreografskemu delu, iskanju lastnega plesnega besednjaka ter poučevanju.

Pri delu z najmljajšimi poudarja predvsem razvijanje motorike in koordinacije, krepitev spomina, urjenje socialnih veščin skozi igro in smeh. Na urah otroci prejmejo tudi odlično podlago za kasnejši plesni razvoj.


Plesne urice je navdihnila predstava plesnega ansambla EN- KNAP Group, Huda mravljica, in potekajo v produkciji Zavoda EN-KNAP. Ustanovitelj zavoda je koreograf, pedagog in plesalec Iztok Kovač, ki že od devetdesetih let aktivno kreira prostor slovenskega sodobnega plesa.

__________________________
Otroci se udeležijo delavnic samostojno. Prisotnost staršev je mogoča le, če otrok potrebuje nekaj uvajanja in če starši pri urici aktivno sodelujejo.


URNIK
Gibališče igrišče (3-5 let) ob ponedeljkih od 17:30 do 18:15
                                                   in sredah  od 17:00 do 17:45

Gibališče razišče (6-8 let) ob sredah od 18:00 do 19:00

Gibališče plesišče (9-13 let) ob ponedeljkih od 18:30 do 19:30


CENA
1 obisk 10 eur / 4 obiski 35 eur / 12 obiskov 90 eur

Družine, ki vpišejo dva ali več otrok skupaj, imajo 10-odstotni popust.
 
Za prijave in informacije se obrnite na organizatorko in koordinatorko programa Katjo Gabrijelčič, katja.gabrijelcic@en-knap.com / 01 620 87 83.