Novice
Spomladanski cikel dogodkov Plesna Vesna
PRETEKLI:

Rita Góbi & Ryuji Yamaguchi
VIBRACIJA
Oder / Gostovanje
7. MAR 2024


YoY Performing Arts / Emma Zani, Roberto Doveri
INESORABILMENTEUNAVIA
 / Neizprosen krog
Oder / Gostovanje
7. MAR 2024


Jazmína Piktorová
MIKROSVETOVI
Oder / Gostovanje / Generacije
19. MAR 2024 @ Španski borci


PRIHAJAJOČI:

Boglárka Börcsök & Andreas Bolm
SPREJETI STARANJE
Oder / Gostovanje
25. APR 2024 @ Španski borci


Viktor Szeri
Poetika izčrpanosti
Oder / Gostovanje
14. MAJ 2024 @ Španski borci

Plesna Vesna, ki poteka v okviru produkcije Zavoda En–Knap, v Ljubljano v sodelovanju z mrežo Aerowaves redno prinaša vrhunsko mednarodno produkcijo uprizoritvenih umetnosti in si tako prizadeva, da bi postala sinonim za pregled aktualne mlade evropske plesne produkcije. V okviru festivala, ki je razpreden čez celo leto, smo v Španskih borcih gostili že skoraj 100 del tujih mladih umetnikov.

Plesna Vesna is a year-long festival, which presents young, extravagant European dance productions at the Španski borci Culture Centre and in collaboration with the Aerowaves network.
 
Mreža Aerowaves je v evropskem prostoru največja tovrstna organizacija, ki vsako leto dvajsetim izbranim produkcijam ponudi možnost gostovanj in mreženje znotraj bogate in razgibane plesne scene v Evropi, medtem ko ljubiteljem plesa ponuja možnost ogleda kvalitetne plesne produkcije na njihovih lokalnih odrih. Mreža partnerjev Aerowaves v 34 državah mlajšim koreografom omogoči, da povsem nov plesni opus predstavijo povsem novemu občinstvu. Aerowaves ima tako edinstveno vlogo povezovalca med koreografi, plesnimi programerji in plesnimi navdušenci.

V Zavodu En–Knap, dolgoletnem članu mreže, delimo navdušenje nad plesom in vrednotami, ki jih Aerowaves predstavlja v evropskem prostoru.


.