Novice
Moving Balkans: Poziv za umetnike/ce
Moving Balkans je platforma za sodobni ples, ki povezuje plesne organizacije z Balkana. Njen cilj je izboljšati pogoje in podpreti sodobni ples z ozaveščanjem, produkcijo plesnih del in organizacijo izobraževalnih dejavnosti za balkanske plesne strokovnjake.

Rok za prijave: 2. junij 2024 do 23:59 CET

Na razpisu bo izbranih 10 sodobnih plesnih del, ki bodo predstavljena na prvi ediciji festivala Moving Balkans Contemporary Dance Showcase, ki bo potekal v Ljubljani (SI), Reki (HR) in Zagrebu (HR) med 10. in 13. majem 2025. Festival bo predstavil plesne produkcije z balkanske regije in ponudil priložnosti za srečanja, izmenjavo idej, interakcijo z občinstvom in plesnimi strokovnjaki ter vključevanje v novo umetniško mrežo.

Več informacij je na voljo v info listu, ki vključuje tudi odgovore na pogosto zastavljena vprašanja. Prijave sprejemamo prek obrazca Google Forms, zadnji rok za oddajo pa je 2. junij 2024 ob 23:59 CET.

Za dodatna vprašanja ste vljudno vabljeni na informativni sestanek prek Zooma, ki bo potekal 8. maja 2024 ob 16:00 CET (povezava do sestanka je na voljo v info listu).

Prijavni obrazec najdete tukaj. Pogoji sodelovanja so zapisani tukaj.