Novice
Moving Balkans sporoča uspešen zaključek odprtega razpisa za umetnike_ce
Platforma za sodobni ples Moving Balkans, ki podpira sodobni ples in združuje plesne organizacije z Balkana, z veseljem sporoča, da je uspešno zaključila prvi javni razpis za umetnike_ce, ki je potekal od 4. aprila do 2. junija 2024. Na javni razpis je prispelo kar 173 prijav.

Umetniški svet, ki ga sestavljajo vsi umetniški direktorji mreže, bo pregledal vse prijave in izbral 10 najboljših kandidatov_k, ki bodo objavljeni septembra 2024. Postopek bo potekal v treh fazah:

Faza 1: filtriranje vseh del, ki izpolnjujejo pogoje.
Faza 2: Umetniški svet skupaj z dvema mednarodnima strokovnjakoma izbere 15 del.
Faza 3: Glasovanje za zadnjih 10 del.

Deset najboljših kandidatov_k bo predstavljenih na prvi izdaji Moving Balkans Contemporary Dance Showcase, ki bo potekala od 10. do 13. maja 2025 v Ljubljani (Slovenija), na Reki (Hrvaška) in v Zagrebu (Hrvaška). Umetnikom_cam in občinstvu bo ponudil edinstveno priložnost za srečanje, izmenjavo idej, interakcijo in vključitev v novo živahno umetniško mrežo. Izbrane predstave bodo predstavljene v vseh treh gostiteljskih mestih in bodo vključevale tako širšo javnost kot mednarodne strokovnjake s področja sodobnega plesa. Poleg tega bodo dela deležna ugodnosti naše mreže za gostovanje, kar bo omogočilo širšo izpostavljenost in nadaljnjo umetniško izmenjavo.

Za več informacij o Moving Balkans obiščite našo spletno stran ali nam pišite na info@movingbalkans.eu.

E-naslov: info@movingbalkans.eu Spletna stran: www.movingbalkans.eu

Projekt sofinancira Evropska unija.