Novice
Moving Balkans: Poziv za sodelovanje na plesni delavnici v Skopju
Partnerska mreža Moving Balkans vabi k sodelovanju na plesni delavnici v Skopju!

oder / delavnica
13. - 17. MAJ 2024
Skopje (MK)

KDO SI
Mladi plesalci in plesalke z vsaj enoletnimi profesionalnimi izkušnjami na področju sodobnega plesa in s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki jih zanima izpopolnjevanje ter spoznavanje kolegov iz tujine
Na delavnico bo izbranih 25 mladih plesalk_cev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Albanije, Severne Makedonije, Črne Gore, Kosova*, Romunije, Bulgarije in Turčije. Organizator Interart Culture Center Skopje poleg delavnice, potnih stroškov in nastanitve nudi tudi brezplačni ogled predstav na mednarodnem festivalu Dance Fest Skopje.

KDO SMO
Moving Balkans je nov evropski projekt, ki združuje plesne organizacije z Balkana. Poslanstvo platforme je dvigniti raven sodobnega plesa v regiji in ga konkurenčno pozicionirati v Evropi. Z regionalno partnersko mrežo, festivali, pobudami za mobilnost umetnikov, delavnicami, soustvarjanjem in dejavnostmi za razvoj zmogljivosti želimo okrepiti plesne strokovnjake in ozaveščati o živahni plesni sceni na Balkanu. Projekt podpira Evropska unija.

KAJ PONUJAMO
Program je načrtovan kot laboratorij, ki bo potekal vsak dan od 10h-15h. Vključeval bo klase sodobne plesne tehnike, Labanovo analizo giba in umetniško-raziskovalni proces.

Z vami bodo mentorji: Joan van der Mast (Kraljevi konservatorij v Haagu, Nizozemska), Risima Risimkin (Univerza Goce Delcev in Plesno gledališče Skopje, S. Makedonija) in Giorgia D’Amico (koreografinja in pedagoginja, Sicilija/Švica).

Laboratorij bo potekal v času mednarodnega festivala Dance Fest Skopje, kjer boste izbrane udeleženke/ci imeli možnost ogleda večernih predstav in profesionalnega mreženja.

KOGA IZBEREMO
Prijavitelji morajo imeti vsaj enoletne profesionalne izkušnje na področju sodobnega plesa in imeti stalno bivališče v Sloveniji.
Svojo biografijo in motivacijsko pismo pošljite na dspsproduction@gmail.com. V zadevi elektronskega sporočila nujno napišite "Prijava za delavnico v Skopju". Rok prijave do vključno 8. aprila 2024

KAKO IZBEREMO
Društvo za sodobni ples Slovenije, En-Knap in Kino Šiška bomo izbrali dva udeleženca_ki. O izboru boste obveščeni do 12. aprila 2024. Pred delavnico boste vabljeni_e k udeležbi na dva spoznavna zoom sestanka.

Migajmo v Skopju!


Moving Balkans je nov evropski projekt, ki združuje plesne organizacije z Balkana. Poslanstvo platforme je dvigniti raven sodobnega plesa v regiji in ga konkurenčno pozicionirati v Evropi. Z regionalno partnersko mrežo, festivali, pobudami za mobilnost umetnikov, delavnicami, soustvarjanjem in dejavnostmi za razvoj zmogljivosti želimo okrepiti plesne strokovnjake in ozaveščati o živahni plesni sceni na Balkanu.

Projekt podpira Evropska unija.