Novice
Moste Open 2024: Četrt kot platforma samooskrbe, odprti poziv
Dragi prijatelji četrti Moste,

Kot cenjeni člani skupnosti Moste, ki aktivno prispevajo k živahnosti in razvoju našega ljubljenega sosedstva, vas vabimo, da se pridružite pobudi Moste Open in predstavite svojo organizacijo ter njene dejavnosti.

Tema letošnjega dogodka bo samooskrba. S tem, ko mesto načrtuje nov center, posvečen proizvodnji in sodelovanju na območju tržnice Moste, želimo raziskati praktičnost in potencial samooskrbe. Zelo nas zanima perspektiva in vključenost vaše organizacije v to vizijo.

Predstavljajte si fiktivni scenarij: futuristične okoljske spremembe izolirajo posamezne ljubljanske soseske brez širšega dostopa. Območje Moste, skupaj z bližnjimi Štepanjskim naseljem, Fužinami, Poljem in Novimi Jaršami, mora začeti zaupati lastnim virom. Kako bi se vaša organizacija prilagodila za zagotavljanje blaginje skupnosti in spodbujanje sodelovanja? Kako lahko vaše storitve, dejavnosti, delavnice ali predstavitve prikažejo samooskrbo kot izvedljivo in trajnostno prihodnost za Moste? Naš dogodek bo ustvarjal zemljevid samooskrbnih priložnosti, kjer je vaš prispevek neprecenljiv. Odprti smo do širokega nabora dejavnosti – prijavite se lahko z osnovno idejo, ki jo naknadno še razvijete.

Kaj je Moste Open?

Ideja za Moste Open se je porodila kot skupni brainstorming organizacij, ki v ČS Moste že dalj časa delujemo in si želimo Moste vpisati na zemljevid živahnih kulturnih četrti v Ljubljani. Pred leti je tako nastal skupnostni dogodek Moste open, ki skozi bogat kulturni in športni program predstavi pestrost moščanskih organizacij in vsebin, predvsem pa združi vse akterje v celodnevni družabni dogodek s prepletom kulture, športa, glasbe in hrane za lokalno skupnost in radovedneže, željnih druženja, novih idej in dobre zabave ob izbrani glasbi.

Organizatorja Zavod En–Knap in Mladinska postaja Moste vabimo, da se nam pridružite na letošnjem dogodku – pošljite prijavo oz. idejno zasnovo in skupaj bomo poiskali najboljši način predstavitve vaših dejavnosti.

Kje in kdaj?

Celodnevni dogodek bo potekal v soboto, 14. septembra 2024, na tržnici Moste (dopoldansko), na parkirišču pred kulturnim centrom Španski borci in v parku čez Zaloško cesto (od poldneva dalje). V primeru slabega vremena bomo dogodek prestavili na naslednjo soboto, 21. septembra 2024.

Kako lahko sodelujete?

Če želite sodelovati na Moste Open, nam do 20. avgusta pošljite naslednje podatke na info@postajamoste.si:

Ime organizacije
Kratek opis organizacije (3-5 stavkov)
Vrsta dejavnosti v povezavi s temo ’samooskrba’
Kratek opis ideje / dejavnosti (3-5 stavkov)
Ali potrebujete posebno omembo (za javne financerje)?
Logotip
Slika visoke ločljivosti (za predstavitev na socialnih omrežjih)

Predlog bomo pregledali in se z vami uskladili za vključitev v program.

Veselimo se vašega sodelovanja na Moste Open 2024. Skupaj lahko pokažemo, kaj že uspeva v Mostah in kaj lahko dosežemo s skupnimi prizadevanji in komunikacijo.
Za dodatne informacije nas kontaktirajte na spodnjem naslovu.

Lep pozdrav,

Katja Gabrijelčič
Zavod EN-KNAP
katja.gabrijelcic@en-knap.com
041 870 909

Maruša Jarc
Mladinska postaja Moste
info@postajamoste.si
040 871 421