Novice
Odprti poziv Pan-Adria 2024/2025 rezultati

Odprti poziv Pan-Adria 2024/2025 Rezultati Pan-Adria se zahvaljuje vsem produkcijam sodobnega plesa, ki so podale koncepte in projekte z namenom, da spodbujajo regijo, da bi se spoprijeli s poljem plesa” v 2024/2025. Polje je pozvalo in regija se je odzvala!

Sedemčlanska žirija, ki zrcali mrežo sedmih partnerskih institucij za sodobni ples, je razpravljala o predloženih konceptih in projektih, opravila pogovore s posamezniki in/ali kolektivi, ki so se uvrstili v ožji izbor, in še malo razpravljalao sodelavcu Pan-Adria 2024/2025.

Tukaj so rezultati!

Sedemčlanska žirija se je odločila, da bo v skladu s kriteriji novega, transformativnega, radikalnega, emancipatornega in/ali trajnostnega koncepta in projekta izbrala naslednjo produkcijo sodobnega plesa kot sodelavca Pan- Adria 2024/2025: STUDIO za suvremeni ples / STUDIO za sodobni ples, Zagreb, Hrvaška, s koreografijo Ginevre Panzetti in Enrica Ticconija.

Čestitamo!

Ginevra Panzetti in Enrico Ticconi sta znana po edinstvenem pristopu k umetniškemu raziskovanju in uprizarjanju ter inovativni sodobni estetiki. S poglabljanjem tem zgodovinske povezanosti komunikacije, nasilja in moči črpata motive iz starodavnih imaginarijev ter ustvarjata hibridne figure in podobe na stičišču zgodovine in sodobnosti. Sodelovanje s STUDIOM navdihujejo vojaški pohodi z različnih koncev sveta. S preučevanjem različnih slogov, ritmičnih vzorcev in variacij gibov vojaških pohodov produkcija raziskuje ritmični potencial korakov ter koreografski potencial uglašenega gibanja in sinhronosti.

Pan-Adria izreka dobrodošlico sodelavcu Pan-Adria 2024/2025 in se veseli premiere!

Ob izbranem projektu je žirija prepoznala visoko vrednost nekaterih prijavljenih projektov, zato bomo pred premiero ponudili priložnost v obliki rezidenčnih programov oziroma posvetovanj s partnerji naslednjim projektom:

T.R.I.P.O.F.O.B.I.A., Pablo Girolami
UNFOLDED MOMENTS, Kristýna Peldová in Enya Belak
ANTOLOGIJA KRIKA I, Urška Centa
MATTER OF INTERPRETATION, Kristina Aleksova, Anita Wach


Spodbujamo regijo, da bi se spoprijeli s poljem plesa!

— Pan-Adria


En–Knap
Artisti Associati
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
Flota
Zagreb Dance Centre
SNG Nova Gorica
Mediterranean Dance Centre Svetvinčenat