Ples v mestu

Ples je povsod, le odkriti ga moramo! Na sprehodu po mestu odkrivamo ples in zanimivosti o plesu, ki se skrivajo na različnih neobičajnih lokacijah: na mostu, v cerkvi, glasbeni šoli, športni dvorani, na tržnici, v parku ... Ples v mestu (originalno: Hidden Dance Walk, sprehod po skritem plesu), je koncept, ki ga je v Nemčiji uspešno razvil Honne Dohrmann, direktor oddelka za ples v gledališču Staatstheater Mainz ter kurator plesnih festivalov v Mainzu and Ludwigshafenu.

Do 30 udeležencem posameznega sprehoda po okolici Centra kulturi Španski borci se v dobri uri in pol predstavi skoraj 100 nastopajočih in različnih umetniških zvrsti, ki razkrivajo ozadje plesa. Izjemna izkušnja, o kateri navdušeni udeleženci plesnega sprehoda še dolgo govorijo!

Zbrali se bomo pred Španskimi borci ob 18.00, po sprehodu, ki ga vodi Iztok Kovač, direktor Zavoda EN-KNAP in umetniški vodja Španskih borcev, pa si boste lahko ogledali tudi predstavo Idiot-Syncrasy Igorja & Morena ali pa se udeležili katerega drugega dogodka otvoritve nove sezone Španskih borcev, ki poteka na ta dan. Angleško govoreča skupina pod vodstvom Tanje Skok, vodje vaj EnKnapGroup, krene izpred Borcev ob 17.30. uri.

Udeležba na dogodku in predstavi je brezplačna. Število mest je omejeno na 25, prijave pa sprejemamo do zapolnitve kapacitet, zato vas vljudno vabimo, da svojo udeležbo potrdite čim prej.

Udeležbo lahko potrdite na: goran.pakozdi@en-knap.com ali 040 463 762.     

Hidden Dance Walk je projekt Honneja Dohrmanna.
 


 

Arhiv novic