Film Rdečica (Blush) Wima Vandekeybusa danes ob 00.05 na 1. programu TVS

Film Rdečica (Blush) Wima Vandekeybusa danes ob 00.05 na 1. programu TVS


Leta 2004 je Wim Vandekeybus, eden najpomembnejših ustvarjalcev na področju sodobnega plesa danes, na podlagi svoje uspešne plesne predstave Blush posnel 52-minutni film. S prepričljivo glasbo Davida Eugena Edwardsa in Woven Hand ter besedili flamskega avtorja Petra Verhelsta film Rdečica (Blush) predstavlja osupljivo potovanje, ki se iz nadzemno lepih pokrajin Korzike seli v najbolj zanemarjene predele Bruslja.

Film je raziskovanje divjega in neukročenega podzavestnega, mitoloških gozdov, nasprotujočih si instinktov, domišljije ..., prostorov, kjer telo najde razloge in utemeljitve, ki so umu neznani in nedostopni. V plesnih sekvencah privlačnosti, soočenja in odbijanja pa plesalci doživljajo živalske preobrazbe...

Film Rdečica (Blush) je bil leta 2005 na fimskem festivalu v Cannesu umeščen v program ACID.

Vandekeybus se bo s svojim obnovljenim prvencem Česar se telo ne spominja, ki je leta 1987 osupnilo tedanji plesni svet, predstavil v Španskih borcih v soboto 25. in nedeljo 26. maja kot zaključna prireditev 20-letnice EN-KNAP, dan pred sobotno predstavo pa si v Španskih borcih lahko ogledate tudi njegov plesni film Here After (Onostranstvo) - 24. 5. ob 20h (vstop je prost!).

Rdečica (Blush), 2004, 52 minut

napovednik na Youtube: KLIK
 Novice

Arhiv novic