Po-snetek

Yasmine Hugonnet

Po-snetek (Re-play) je plesna predstava, ki temelji na preprostih načelih spomina in zamenjave vlog. Zanimajo me poskusi in neuspehi v po-utelešenju drugega. Kako bi se počutila v tvoji koži? Kam nas odnese, kadar skušam posneti tebe in nato ti posnameš mene? … PO (RE) je vloga, ki je na voljo, a ni vidna, je stičišče spominov … (Yasmine Hugonnet)


Premiera: 05. 07. 2006
PTL, Ljubljana

Po snetek
Po novi posnetek
Po novi po-doživetje posnetka
Po doživi ponovljeno podobnost
Po vrni zapomnjeno nepodobnost
Po utelesi navzočnost
Po nastavi utelešenje
Po ustvari posnetek
Po stoj


Mlada koregrafinja in plesalka italjansko-švicarskega rodu Yasmine Hugonnet je odraščala v Maliju in Franciji, delala v Tajvanu in na Norveškem in živi v Parizu. Študirala je na Conservatoire Nationale de Paris in v Rotterdamu na Nizozemskem na podiplomskem programu Dance Unlimited. Pri delu jo žene fascinacija nad zamislijo o navzočnosti in utelešenju. Kot koreografinja je ustvarila Intrusions (2002) in Collection of Triggers (2005); za francosko plesno skupino Synalephe je s koreografom Maximom Iannarellijem koreografirala Beyond Project (2001) z osmimi slepimi igralci različnih starosti iz skupine Shin Bodo v Tajvanu, DUET OcReTerrE (2001), Songes – A Trip to the City’s Heart (2001) in Dream of a Chinese Fish (2005). Kot plesalka je sodelovala v predstavah Tok Pisin (2003) Jo Stromgren Kompani (NO) ter Creatura (2005) Jeana Marca Heima (CH).Njen plesni prvenec v Ljubljani je nastal v okviru trimesečnega ustvarjalnega bivanja v Sloveniji, ki ga je prejela kot nagrajenka Pépinieres européenes za mlade umetnike, ki sodi v program mapXXL.
 

Sodelujoči

ideja in izvedba
Yasmine Hugonnet

ustvarjalci in nastopajoči
Yasmine Hugonnet
Teja Reba
Nataša Živković

lučni oblikovalec in tehnični direktor
Davor Balent

svetovalec za prostor
Mitja Novak

fotografija
Tit Brecelj
Yasmine Hugonnet

grafično oblikovanje
Aka

produkcija
EN-KNAP

izvršna producentka
Jana Renee Wilcoxen

koprodukcija
Pépinieres européenes pour jeunes artistes
Plesni Teater Ljubljana
program Agon
program mapXXL

zahvaljujemo se Davorju Balentu, Elise v. Bernstorff, Maji Delak, Maxime Iannarelli, Gregorju Kamnikarju, Mali Kline, Iztoku Kovaču, Mitji Novaku, Jani Wilcoxen

Predstava je nastala s finančno podporo Ministrstva za kulturo RS, Mestne občine Ljubljana – oddelek za kulturo, Francoskega inštituta Charles Nodier, European Culture Foundation, Program Kultura 2000 EU.