Čas si vzame, kolikor časa potrebuje

»Kako v plesu obravnavati pojem časa? Guy Nader in Maria Campos se te kompleksne teme lotita s pretanjeno abstraktno kompozicijo, ki je sestavljena iz zaporedja gibov v času, ki skozi ples ponazori njegovo minevanje. Predstava z glasbenikom v živo občinstvo neomajno vodi v hipnotično stanje: ko se zdi, kot da se plesalci s svojimi spiralnimi gibi v vertikali posmehujejo težnosti, nas zaobjame omotičnost ...« (Anna Chirescu, Springback Aerowaves)

Čas si vzame, kolikor časa potrebuje (Time Takes the Time Time Takes) je kvintet, ki sta ga soustvarila Guy Nader in Maria Campos, z glasbo Miguela Marina v živo. Je poetično koreografsko delo, fizična, vizualna in zvočna vaja z motivom nihala, ki prostor raziskuje kot partituro znotraj zvoka in giba. Predstava, ki je koprodukcija z Mercat de les Flors iz Barcelone, se je porodila iz občudovanja ritma in muzikalnosti gibanja, iz latentnega, a vseprisotnega ritma, ki ga poraja minevanje časa.

Libanonski koreograf in plesalec Guy Nader in španska koreografinja Maria Campos, dva izmed najbolj vročih koreografov mlajše generacije v Evropi, od leta 2006 delujeta v okviru neodvisnega ansambla, ki ima sedež v Barceloni. Ustvarila sta več odmevnih projektov, njuno delo pa je bilo predstavljeno na uglednih mednarodnih festivalih in odrih. Nader in Camposova od januarja sodelujeta tudi s plesnim ansamblom EnKnapGroup, ki ima domači oder v Španskih borcih, in sicer pri ustvarjanju nove predstave (pri dvojnem plesnem večeru bo sodelovala tudi prodorna madžarska koreografinja Adrienn Hód, ki smo jo prav tako že videli v Španskih borcih). Predstava bo premierno na ogled 12. maja letos (repriza 13. 5.).

Španski borci, 5. februarja 2016 ob 20. uri.


V okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Centru kulture Španski borci in v sodelovanju z mrežo Aerowaves predstavlja mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo. Festival Plesna Vesna v produkciji Zavoda EN-KNAP je prejemnik prestižne znamke EFFE, ki ga uvršča med najkakovostnejše festivale v Evropi.
 

TIME TAKES THE TIME TIME TAKES | ČAS SI VZAME, KOLIKOR ČASA POTREBUJE
ideja, koncept: Guy Nader | Maria Campos

režija: Guy Nader

ustvarjalci in izvajalci: Maria Campos, Thais Hvid, Guy Nader, Roser Tutusaus, Magí Serra

glasba: Miguel Marin

oblikovanje svetlobe: Israel Quintero in Lidia Ayala

tehnično vodstvo: Conchita Pons
kostumografija: Viviane Calvitti, GN | MC|
produkcija: Raqscene
koprodukcija: Mercat de les Flors 

s podporo: Graner- fàbrica de creació, L’Estruch, CO2 Festival, La Caldera- Centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies, Paso a 2, Universidad Carlos III
v sodelovanju: Departament de Cultura /ICEC
zahvale: Fàtima Campos, Miquel Fiol, Alexis Eupierre
prva ustvarjalna faza je nastala s plesalci: Francesco Barba, Charlotte Mathiessen
 

Gostovanje poteka s podporo Veleposlaništva Španije v Sloveniji.Velika dvorana / 60 min / Vstopnice: 12/8* eur (*študenti, dijaki, upokojenci, brezposelni, osebe s hendikepom)